Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza FAU: Finanční správa byla zproštěna mlčenlivosti, vydá odborné vyjádření

Práce v kanceláři
Práce v kanceláři
Foto: Freeimages.com

Praha - Finanční správa by měla do týdne vypracovat odborné vyjádření ke svému postupu vůči společnosti FAU. Správa už dříve uvedla, že měla důvodné podezření z vědomého zapojení FAU do karuselového podvodu a že rozkryla rozsáhlý podvodný řetězec.

Finanční správa ve středu v půl šesté odpoledne obdržela oficiální zproštění mlčenlivosti od společnosti FAU.

"V návaznosti na tuto skutečnost připravíme kvalifikované vyjádření k našemu postupu a podrobnostem řízení s danou společností, které zveřejníme v horizontu jednoho týdne. Finanční správa je přesvědčena, že se tím jednoznačně potvrdí závažnost zjištěných skutečností a oprávněnost jejího postupu v daném případě," uvedla.

Firma FAU vlastní v areálu přerovské společnosti Precheza z holdingu Agrofert sklad pohonných hmot. Firma se po zásahu Finanční správy dostala do insolvence loni v říjnu, o dva měsíce později ji soud poslal do konkurzu.

Soud podle dřívějších informací postup daňové správy označil za nezákonný a zajišťovací příkazy zrušil. Finanční správa v této souvislosti ale uvedla, že Krajský soud v Ostravě nezpochybnil nárok Finanční správy na doměřenou daň či její postup, ale pouze se neztotožnil s tím, jak by měla společnost ručit za svého dodavatele.

Témata:  Finanční správa České republiky (FÚ) Agrofert ekonomika

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy