Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tluchoř: Nikdo nás nepodplácel, jde o fake news

Petr Tluchoř /ODS/
Petr Tluchoř /ODS/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Exposlanec ODS Petr Tluchoř vyloučil, že by mu někdo nabídl funkci za složení mandátu. Tvrzení státního zastupitelství o podplácení trojice zákonodárců někdejším premiérem Petrem Nečasem (ODS) dnes u soudu označil za fake news.

V kauze tzv. trafik čelí obžalobě expremiér Petr Nečas, jeho manželka Jana a bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček. "Kategoricky vylučuji, že by mi učinili nabídku, slib, či mi dokonce dali jakýkoliv úplatek. Vylučuji, že by to mým prostřednictvím učinili směrem k mým kolegům Ivanu Fuksovi a Marku Šnajdrovi. Vylučuji, že bych o to já osobně žádal," vypověděl k tomu u Obvodního soudu pro Prahu 1 Tluchoř.

Příběh o tom, že Nečas si příslibem lukrativních postů pro něj, Šnajdra a Fuksu zajistil schválení vládního daňového balíčku, se podle Tluchoře nikdy nestal a státní zástupci se jej snaží "slepit z několika střípků".

K rozhodnutí, že za složité situace v ODS složí mandát, prý v listopadu 2012 dospěl jako první Šnajdr, který to Tluchořovi zatelefonoval. Tluchoře to prý do té chvíle nenapadlo, ale nápad se mu zalíbil. Na setkání v Hrzánském paláci pak později premiérovi "absolutně nepodmíněně" sdělil, že se Šnajdrem a s Fuksou ze Sněmovny odejdou.

Témata:  Petr Tluchoř Petr Nečas Marek Šnajdr

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy