Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestovky Azur Reizen a Maxi Reisen vyhlásily úpadek

Dominikánská republika, ilustrační fotografie
Dominikánská republika, ilustrační fotografie
Foto: Martin Drahola, EuroZprávy.cz

Praha - Pražská cestovní kancelář AZUR REIZEN dnes vyhlásila úpadek, informaci zveřejnila na svém webu. Nabízela hlavně letecké zájezdy do Středomoří. Oznámení o úpadku je také na webu spřízněné cestovní kanceláře Maxi Reisen. Ve sdělení se píše, že Azur Reizen je pro případ úpadku dostatečně pojištěna u České podnikatelské pojišťovny.

Azur Reizen klientům na webu vzkázala, že není schopna dostát svým závazkům plynoucím z uzavřených smluv o zájezdu. Úpadek vyhlásila po 21 letech činnosti. "Pro tento případ je CK v dostatečné míře pojištěna u České podnikatelské pojišťovny, jejíž zástupci budou řešit všechny vaše případné pohledávky," píše se ve sdělení. Stejný text je také na webu Maxi Reisen. Obě cestovní kanceláře sídlí na stejné pražské adrese a spojuje je také osoba jednatele, vyplývá z rejstříku firem.

Podle internetového prodejce Invia.cz nabízela Azur Reizen letecké zájezdy do Egypta, Tuniska, Turecka, na řecké ostrovy Rhodos a Kréta a také na Mallorcu a na pobřeží Španělska. Invia vydala prohlášení, že s oběma cestovními kancelářemi registruje 142 uzavřených smluv, které zatím nebyly uskutečněny, a ujistila, že díky pojistce klienti obdrží poukaz na nákup nové dovolené v ceně a termínu té původní.

Za krachem cestovních kanceláří Azur Reizen a Maxi Reisen stojí problémy se zahraničními dodavateli služeb, napsala Invia. "Pojistka kryje veškeré náklady klientů, a to i díky tomu, že společnosti zkrachovaly po skončení hlavní sezony a většina pobytů již byla uskutečněna," uvedl marketingový ředitel agentury Michal Tůma.

Témata:  cestování cestovní kanceláře dovolená

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy