Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Premiér Sobotka ocenil Junckerova slova o kvalitě potravin a diskriminaci spotřebitelů

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Štrasburk - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD uvítal, že předseda eurokomise Jean-Claude Juncker dnes ve zprávě o stavu unie podpořil soudržnost východní a západní části EU. Oceňuje také, že odsoudil dvojí kvalitu potravin v různých členských zemích.

Česko a Slovensko na problém dvojí kvality potravin upozorňují dlouhodobě. Sobotka také v letošním roce při jednání s představiteli západních zemí EU zdůrazňoval, že je třeba, aby se sbližovala životní úroveň občanů různých zemí unie.

Juncker dnes uvedl, že dvojí kvalita potravin v EU je nepřípustná. Češi musí mít podle něj v čokoládě stejně kakaa, Slováci stejné množství ryb v rybích prstech jako kdokoli jiný v unii.

"Výsledek úsilí Česka a Slovenska a dobrý signál: Juncker v projevu o stavu unie jasně odmítl dvojí kvalitu potravin a diskriminaci spotřebitelů," reagoval Sobotka.

Juncker v projevu ve Štrasburku řekl, že Evropa musí dýchat na obě plíce, na tu východní i západní. "Jsem rád, že Juncker ve své zprávě o stavu unie podpořil soudržnost východních a západních členských států a také konvergenci uvnitř EU," napsal Sobotka na twitteru.

Témata:  Bohuslav Sobotka Jean-Claude Juncker potraviny

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy