Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí narušilo program Dnů NATO, dnes se nemohlo létat vůbec

Dny NATO v Mošnově
Dny NATO v Mošnově
Foto: natodays.cz

Mošnov - Letošní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR nepříznivě ovlivnilo počasí. Na letiště v Mošnově nedaleko Ostravy dorazilo o víkendu celkem 90 tisíc lidí.

V sobotu na akci přišlo přes 65.000 lidí, dnes 25.000, řekl ČTK za pořadatele Jaromír Krišica.

V sobotu se neuskutečnil nejatraktivnější bod programu, vystoupení saúdskoarabského akrobatického týmu Saudi Hawks. Lidé je budou moct příležitost vidět alespoň v pondělí, kdy už se má počasí zlepšit. "Saudi Hawks v pondělí odpoledne provedou původně neplánovaný nácvik, aby z České republiky neodletěli bez řádného rozloučení. Nácvik je naplánován orientačně na 15:00 poté, co budou ukončeny všechny plánované odlety," uvedli dnes pořadatelé. Nácvik bude možné sledovat pouze mimo areál akce, protože ten budou pořadatelé uvádět do původního stavu.

"Program dynamických ukázek se celkově odehrával více na zemi, než jak bylo obvyklé v jiných ročnících akce. To že i v tak náročných povětrnostních podmínkách se přišli na Dny NATO podívat návštěvníci v takovém množství, znamená, že si akce získala základnu skutečně věrných příznivců," uvedl předseda sdružení Jagello 2000, které je hlavním organizátorem akce, Zbyněk Pavlačík.

Dnes museli pořadatelé nakonec zrušit téměř všechny letecké ukázky. "Je to poprvé za celou historii akce, kdy jsme museli k takovému kroku přistoupit. Nešlo jen o vytrvalý déšť, ale především o spodní základnu mraků, která znemožňovala bezpečné provedení letů," uvedl Pavlačík.

Témata:  Dny NATO Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy