Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Voják zraněný při výbuchu ve Vyškově je po operaci oka, vyšetřování pokračuje

Česká armáda
Česká armáda
Foto: Army.cz

Vyškov - Vyšetřování příčiny úterní exploze ve vojenské budově ve Vyškověvý pokračuje. Zraněný vojenský policista se zotavuje po operaci oka.

"Voják je po operaci, podle všeho by měl na zraněné oko vidět," uvedl ředitel odboru komunikace ministerstva obrany Jan Pejšek.

Výbuch se ozval před 09:00 v budově Jugo, která částečně slouží jako ubytovna, ale i pro administrativu. Nastal ve veřejnosti nepřístupných sklepních prostorách, které využívala Vojenská policie. Příčiny exploze zatím nejsou známy, stejně jako to, co přesně vybuchlo. Média spekulují o tom, že šlo o granáty.

Vyšetřování události už v úterý převzala armáda, zabývá se jím Vojenská policie za dozoru státního zástupce. Ještě neskončilo. "Ta část budovy, kde došlo k výbuchu, je stále uzavřená, do zbylé části se lidé už mohli vrátit," uvedl Pejšek. Stále podle něj také platí, že vyšetřování by mělo trvat v řádu dní.

Při výbuchu jeden vojenský policista zemřel. Podle ministerstva obrany nešlo o úmyslný čin nebo útok a další exploze nehrozí. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) uvedl, že šlo o nešťastnou událost, kterou je třeba důkladně vyšetřit. Současně varoval před předčasnými závěry. Vyjádřil lítost nad zmařeným životem. Politování nad událostí vyjádřil také náčelník generálního štábu Josef Bečvář.

Témata:  Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy