Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Staroměstské náměstí byly nainstalovány betonové bloky, mají chránit před teroristy

Staroměstské náměstí v Praze
Staroměstské náměstí v Praze
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Vedení metropole nechalo na Staroměstské náměstí nainstalovat betonové bloky, jsou umístěny u ústí Pařížské ulice na náměstí. Jde o preventivní opatření proti teroristickému útoku vozem.

Místo bylo vybráno na podnět policie - jedná se o prostor, kde se pohybuje velké množství lidí. Takzvané city bloky jsou ve vlastnictví města a jejich pořízení stálo několik desítek tisíc korun. 

Městská firma Správa služeb instalovala city bloky již na Mariánské hradby, zmíněné Staroměstské náměstí a v rámci akce Birell Grand Prix Praha 2017 na Václavské náměstí. Ode dneška by pak měly být rovněž v Jeruzalémské a Maiselově ulici. "Opět se jedná o preventivní bezpečností opatření na doporučení policie," uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Betonové bloky jsou v ulicích kvůli teroristickým útokům vozem. Auta vjela do obyvatel například ve Finsku, Španělsku, Německu či Anglii.

Témata:  Praha Staroměstské náměstí terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy