reklama

Dnes dopoledne měli od 08:30 postupně před soudem vypovídat tři svědci. "Nikdo z nich se neomluvil," uvedl soudce Miroslav Mjartan po hodině a půl čekání na svědky. Soudce oznámil, že na dnešní 13:00 je předvolána jedna svědkyně. Pokud se dostaví, jednání by mělo začít. Líčení je nařízeno i na pátek, vyhlášení rozhodnutí se neočekává. Hradecký soud začal případ opět projednávat 6. září.

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013. Pachatel kadeřnici opakovaně udeřil do hlavy polenem a ukradl jí několik tisíc korun. Vážně poraněné ženě zachránili život lékaři.

Původní senát hradeckého soudu s předsedou Jiřím Vackem poslal Nečesaného v lednu 2014 na 16 let do vězení, Vrchní soud v Praze rozhodnutí zrušil. Vacek napodruhé znovu uložil šestnáctiletý trest, vrchní soud pak verdikt o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud v květnu 2015 rozsudky zrušil a propustil Nečesaného z vězení. Krajský soud Nečesaného v dubnu 2016 znovu uznal vinným a uložil mu 13 let vězení, odvolací soud pak rozsudek potvrdil.

Následovalo úspěšné dovolání, v prosinci 2016 Nejvyšší soud trest Nečesanému opět přerušil a následně bylo oznámeno, že předchozí rozsudek zrušil.