Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek bez servítek: Eurovize, OKD, ale i Herman v Norimberku

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Publicista a komentátor Miroslav Macek je znám svým kritickým až ostrým hodnocením současné situace. Nejinak je tomu v případě pěvecké soutěže Eurovize či muslimské víry.

"Nechápu ten problém s OKD a chybějícími miliardami na útlum těžby, platy horníků, a tak dál. Vždyť existuje jednoduché a účinné řešení po vzoru kardinálského konkláve při volbě papeže: zavřít Bakalu s horníky ve fryštácké pivnici Na Bečkách a nepustit je dříve, než se domluví..." hodnotí Macek kauzu OKD.

"Také byste byli raději probodnuti duševně vyšinutým muslimem než příčetným, že ano? Vlastně Němcem..." glosuje aktuální téma.

"Ministr kultury Daniel Herman vystoupil v Norimberku jako historicky první člen české vlády na sudetoněmeckém sjezdu. Tleskaly mu tisíce lidí. Dodávám: Tak to se nedivím. Landsmannschaft vždy toužil po tom, aby (ač spolek) měl za partnera českou vládu a ne kupříkladu Svaz bojovníků proti fašismu. Vždy jsme s Václavem Klausem tvrdě proti této snaze vystupovali a je velmi signifikantní, že nakonec tak učinil lidovec..." píše na webu Viditelný Macek.

"Úpadek Evropy je skvěle vidět na soutěži Eurovize. Ovšem příště může český reprezentant v této soutěži na sto procent zvítězit. Ovšem jedině s písní (pardon, poselstvím) s názvem „1968"..." pokračuje komentátor.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy