Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kriminalisté dopadli cizince podezřelého ze znásilnění v Olomouci

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Kriminalisté dopadli muže (33) podezřelého ze znásilnění ženy (29) v olomoucké části Hodolany minulý týden. Jde o cizince z východní Evropy, svou oběť si podle policie vybral náhodně. Na Olomouc ani na ČR nemá žádné vazby.

Pachateli hrozí až deset let vězení. "Ta osoba nám z kriminálního případu známa nebyla, vyšetřování nám také komplikoval stav oběti. Po psychické stránce to může mít pro ni závažnější následek," uvedl vedoucí olomoucké policie Jiří Musil.

Podle komisařky Aleny Dudeškové cizinec zřejmě zemí pouze projížděl, není zde nijak zaregistrován. "Žena byla napadena kolem 23:30 ve chvíli, kdy se vracela z centra Olomouce do svého bydliště. Pachatel si ji zřejmě náhodně vytipoval. Vydal se za ní po trase a využil příležitosti na křižovatce v ulici Hodolanské, kde je křoví," uvedla komisařka.

Policistům pomohly především záznamy kasina zachycující okolní ulice. "Podařilo se nám osobu identifikovat, muž byl ve večerních hodinách o týden později ze středy na čtvrtek zadržen. S Olomoucí nemá nic společného, pobýval zde náhodně a oběť si vybral také náhodně. K činu se nepřiznal, na základě zajištěných stop jsme mu mohli sdělit obvinění," doplnil Musil.

Témata:  krimi znásilnění Olomouc

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy