Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Českolipsku spadlo letadlo, dva lidé zahynuli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Česká Lípa - Poblíž závodu Diama u Stráže pod Ralskem na Českolipsku dnes ráno spadlo malé dopravní letadlo, zemřeli dva lidé. Podle jednoho svědka nebyl před zřícením stroje slyšet zvuk motorů.

Policejní mluvčí Ivana Baláková řekla, že podle informací od řízení letového provozu šlo o dvoumotorový letoun Cessna 421. Po pádu začal hořet.

Havárie se stala dnes kolem 7:40, přivolaný lékař u obou lidí z letadla konstatoval smrt. "V torze letadla byla nalezená dvě ohořelá těla. Totožnost neznáme. Bude provedena soudní pitva," uvedla policejní mluvčí. Vyšetřování příčiny nehody je podle ní v počátcích a zapojí se do něj úřad pro vyšetřování leteckých nehod. 

Před pádem prý nebyl slyšet zvuk motorů. "Někdo říkal, že jakoby kuckaly. Pak bylo ticho. Letadlo kroužilo asi osm až deset vteřin a pak prostě spadlo na břicho," řekl fotoreportérovi ČTK svědek, který si nepřál být jmenován. Po pádu bylo letadlo bez jednoho křídla a druhé hořelo. Podle svědka byl žár tak silný, že se k letadlu nedalo přiblížit.

Požár letadla likvidovali hasiči zhruba hodinu. "Byl to náročný zásah," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Hořící trosky letadla byly podle ní v nepřístupném terénu, kam se nedalo dojet cisternami ani další technikou.

Témata:  letecké nehody Liberecký kraj EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy