Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemana porazí jen politik velkého formátu. Horáček nemá kvalifikaci, řekl Paroubek

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Expremiér Jiří Paroubek tvrdí, že porazit Miloše Zemana může jen člověk, který vidí na 4 kroky dopředu. Prezident totiž říká hlavně to, co chtějí slyšet občané.

Paroubek podle svých slov opětovný vstup do politiky neplánuje, má prý totiž jiné zájmy a priority. Proč má však stále velkou podporu občanů? "Věcí říká tak, jak je lidé chtějí slyšet," vysvětluje v Radiožurnálu.

Zeman ale prý někdy věci zjednodušuje. "Dělat bubáky z imigrantů v situaci, kdy za minulý rok tady bylo 155 azylantů, to je tak trochu populismus," uvedl s tím, že Zeman je bezesporu úspěšný.

Zůstává otázkou, zda jej někdo dokáže v prezidentských volbách porazit. Někteří kandidáti jsou prý totiž úsměvní. "Nechci se dotknout třeba pana Horáčka, ale nemyslím si, že má kvalifikaci dělat prezidenta," uvedl s tím, že by se lidé měli zamyslet. Pokud si totiž přejí, aby byl Miloš Zeman poražen, chtělo by to politika jiného formátu. Takového, který vidí na tři, čtyři kroky dopředu.

Silný kandidát, který by se postavil osobnosti formátu Miloše Zemana, ale zřejmě není, respektive jich není mnoho. "Domnívám se, že má bonus dosavadního vcelku úspěšného prezidenta, a to přes všechny podivnosti, které udělal," uvedl.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Paroubek

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy