Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda Octavia má ve světe úspěch, dostala se mezi tři nejprodávanější modely

Škoda Octavia
Škoda Octavia
Foto: Škoda Auto

Praha - Škoda Octavia se v srpnu vůbec poprvé dostala mezi trojici nejprodávanějších aut v Evropě. Polepšila si na žebříčku oproti červenci ze čtvrtého na třetí místo. Na první pozici je VW Golf, pomyslné stříbro má Renault Clio.

Škoda Auto se s počtem 47.535 prodaných vozů umístila na devátém místě, za BMW a před Toyotou. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti JATO Dynamics.

Registrace nových aut se v srpnu zvýšily v Evropě o 5,4 procenta. Nejprodávanějším modelem byl v srpnu v Evropě VW Golf, kterých si zákazníci koupili 30.986. Na druhém místě figuruje Renault Clio s počtem 16.859 kusů. Třetí skončila Octavia, tohoto modelu se prodalo v Evropě 15.857 kusů. Poprvé do první pětky se dostala Dacia Sandero, která skončila na pátém místě s počtem 13.828 prodaných vozů.

Octavia zůstává navzdory poklesu nejprodávanějším modelem značky. V srpnu jich automobilka dodala 29.800, což je meziročně o 3,1 procenta méně. V západní Evropě rostla Škoda v srpnu o 4,4 procenta na 30.300 vozů dodaných zákazníkům.

Na nejsilnějším evropském trhu v Německu překonala Škoda s 12.200 dodanými vozy o sto vozidel výsledek loňského roku. Dvouciferné nárůsty zaznamenala značka v Rakousku, a to o 35,1 procenta, ve Francii o 15 procent, v Belgii o 31,9 procenta a Itálii o 22,5 procenta.

Témata:  Škoda Octavia Škoda Volkswagen Golf

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy