Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda Octavia se bude od roku 2017 montovat také v Alžírsku

ŠKODA na autosalonu v Ženevě 2013 - Prostor ve své nejkrásnější podobě.
ŠKODA na autosalonu v Ženevě 2013 - Prostor ve své nejkrásnější podobě.
Foto: Škoda Auto

Wolfsburg - U města Ighíl Izaní na severozápadě Alžírska se bude od jara 2017 denně montovat přes sto automobilů koncernu Volkswagen. Ten dnes uzavřel smlouvu s alžírskou společností SOVAC.

Německá automobilka o tom informovala na svých webových stránkách. Kromě vozů Volkswagen a SEAT se v Alžírsku budou nově montovat také automobily značky Škoda.

Montážní hala vznikne na ploše o výměře 150 hektarů nedaleko města Ighíl Izaní, které leží asi 250 kilometrů západně od metropole Alžíru.

"Koncern Volkswagen chce otevřením montovny v Alžírsku mimo jiné zvýšit podíl svých vozů na místním trhu," uvedl při podpisu smlouvy zástupce německé automobily Josef Baumert.

Podle informací z firmy Škoda Auto půjde o první výrobnu značky Škoda na africkém kontinentu. Alžírsko je zároveň největším trhem Škodovky v Africe, vozy vyrobené v novém závodě tak budou zůstávat na tamním trhu.

Témata:  Volkswagen Škoda Octavia Alžírsko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy