Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Detektiv protimafiánského útvaru prodával informace zločincům a krátil navíc daně

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Vrchní soud v Praze řeší případ bývalého detektiva protimafiánského policejního útvaru Mariana Hanáka. Prodával informace o vyšetřovaných případech zločincům. Navíc je podezřelý z daňových úniků za desítky milionů korun.

Bývalý detektiv Marian Hanák už si v současnosti odpykává osmiletý trest v jedné z nejtvrdších českých věznic, konkrétně na Mírově. To je už pravomocný trest za prodej informací z vyšetřování.

Při dnešním soudním jednání jde ale o to, zda mu soud tento přísný trest ještě zvýší. Projednává totiž daňové úniky, které měly přesáhnout 20 milionů korun. Obhajoba Mariana Hanáka je založena na jednoduchém tvrzení, že proti němu prostě nejsou žádné důkazy a soudy dosud hodnotily nesprávně výpovědi svědků.

Podobně se Hanák hájil i v případě vynášení informací z policie. Vše označoval za komplot. Informace podle něho měli prodávat úplně jiní policisté. Soud má vynést rozsudek dnes odpoledne.

Témata:  krimi

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy