Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý řidič při nehodě na Brněnsku zabil ženu a dvě děti, půjde do vězení

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Brno - Petr Štýbl (24), který loni v červenci zavinil vážnou nehodu u Tvarožné na Brněnsku, si odsedí čtyři roky. Trest mu potvrdil odvolací Krajský soud v Brně. Při nehodě zemřela žena a dvě děti.

Štýbl vjel s dodávkou do křižovatky, aniž dal přednost osobnímu vozu. Na místě zemřela 29letá žena a tříleté dítě. 37letý otec skončil v nemocnici, stejně jako řidič dodávky. Druhé, šestileté dítě zemřelo při převozu do nemocnice.

Odvolací soud zvýšil odškodnění pro nejbližší příbuzné o 1,6 mil. Kč, už Okresní soud pro Brno-venkov nejbližším pozůstalým přiřkl asi 3,7 milionu korun. Poškozených se přihlásilo 22. Dalších asi šest milionů poškozeným vyplatila pojišťovna. "Došlo k těžké tragédii a pan obžalovaný za ni musí nést následky. Následek nehody je děsivý," uvedl dnes k nepodmíněnému trestu předseda odvolacího senátu Aleš Flídr.

Štýbl se už dříve omluvil a chybu uznal. "Raději bych tam ležel já místo mrtvých dětí," řekl u hlavního líčení u okresního soudu.

Obhájkyně pro něj u odvolacího řízení požadovala mírnější trest. Uvedla, že jednací síň je naplněna neštěstím a nemá smysl ho prohlubovat tím, že obžalovaný skončí v přímém výkonu trestu. Státní zástupkyně Jaromíra Vejchodská už dříve uvedla, že styl jízdy obžalovaného byl hrubým porušením pravidel silničního provozu, když se nepřesvědčil, jestli po hlavní silnici nejedou vozy. "Ve vteřině je zničena mladá rodina. Souhlasím s tím, že mu byl uložen nepodmíněný trest," řekla žalobkyně.

Témata:  dopravní nehody soudy Jihomoravský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy