Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Když Vaši soudruzi mlátili děti na Národní třídě, tak jste držel hubu, pustil se Kalousek do Babiše

Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Šéf hnutí ANO Andrej Babiš a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek jsou odjakživa političtí nepřátelé. Jejich slovní přestřelky se odehrávají nejen na půdě Poslanecké sněmovny, ale i v médiích nebo na sociálních sítích. Naposledy se Kalousek do Babiše pustil nejen kvůli státnímu rozpočtu, ale i jeho komentáři k dění v Katalánsku.

Andrej Babiš okomentoval policejní násilí doprovázející referendum o nenávistivosti Katalánska. „Zásah španělské policie je absolutně nepřijatelný. Skoro 900 zraněných, starých, mladých, žen. To jsme v Evropě, v roce 2017?“ kritizoval postup španělských úřadů šéf hnutí ANO.

Souhlasím,leč jistý pokrok tu je. Když Vaši soudruzi mlátili děti na Národní třídě,tak jste držel hubu.Dnes můžete svobodně protestovat. https://t.co/FFOb06nb7l

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 2. října 2017

Jeho slov se ale obratem chytil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Souhlasím, leč jistý pokrok tu je. Když Vaši soudruzi mlátili děti na Národní třídě, tak jste držel hubu. Dnes můžete svobodně protestovat,“ rýpnul si s odkazem na Babišovu minulost a členství v KSČ Kalousek.

Referendum ale nebyl jediný důvod, proč předseda TOP 09 svého politického oponenta kritizoval. „Poslední plnění rozpočtu před volbami: k 30.9. přebytek 17,4 mld Kč, dluh o 73 mld Kč nižší, než před mým nástupem do funkce,“ chlubil se Babiš. „Čím to je? Investice o 32 mld nižší, než za srovnatelné období v r. 2012, v době krize. Příjmy vláda prožírá, na budoucnost kašle,“ oponoval Kalousek.

„Inkaso DPH meziročně vyšší o 26,1 mld Kč, tedy o 10,6 %. EET přineslo 2,7 mld Kč DPH navíc. Mise splněna,“ pokračoval Babiš. Ale ani Kalouska neoslnilo. „Odporná manipulace. Janečkova Fin.správa zadržuje podnikatelům vratky DPH, aby to vykázala k datu jako benefit z EET. Jste jenom lháři,“ pustil se do něj předseda TOP 09.

Témata:  Andrej Babiš Miroslav Kalousek Katalánsko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy