Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze kvůli nálezu chemikálií evakuovali dům

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Policisté a hasiči dnes večer evakuovali 11 lidí z domu v centru Prahy, ve kterém bylo zatím neurčené množství chemikálií.

Na místě zasahuje také pyrotechnik, který nechal z preventivních důvodů uzavřít přízemní obchody a restaurace v ulici Skořepka. Žádné bezprostřední nebezpečí ale podle odborníků nehrozí, informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová

Osmadvacetiletého obyvatele bytu, ve kterém byly chemikálie uskladněny, policisté podezřívají z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Mladík byl s ohledem na svůj zdravotní a psychický stav hospitalizován na psychiatrii.

"Délku trvání mimořádných opatření nelze v tuto chvíli předvídat," sdělila policejní mluvčí. Policie je proto v kontaktu s magistrátem, který je připraven poskytnout evakuovaným nezbytnou pomoc.

Témata:  Praha evakuace

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy