Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Blok proti islamizaci má problém? ČT podala trestní oznámení kvůli spotu s muslimy

Česká televize
Česká televize
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Kvůli předvolebnímu spotu hnutí Blok proti islamizaci podala Česká televize (ČT) trestní oznámení i podnět k řešení Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Problematické video bylo odvysíláno v ČT proti její vůli.

Veřejnoprávní televize musí před volbami podle zákona vysílat spoty všech kandidujících stran a hnutí.

Video ukazuje, jak se skupina lidí převlečených za muslimy rozběhne k seniorce opírající se o chodítko a podkopne jí nohy. Ona leží na zemi, zatímco lidé zahalení v šátcích utíkají k ceduli s nápisem "Výdej sociálních dávek".

České televizi se materiál dodaný hnutím Blok proti islamizaci nezdál vhodný ke zveřejnění, proto vybídla politický subjekt k tomu, aby poskytl jiný, píšou Lidové noviny. Hnutí jiný materiál neposkytlo.

"V případě volebního spotu hnutí Blok proti islamizaci Česká televize v rámci svých zákonných možností vyzvala k dodání náhradního pořadu a podala trestní oznámení," uvedla mluvčí mluvčí ČT Karolína Blinková. "Odpovědnost za obsah pořadů odvysílaných ve vyhrazeném bezplatně poskytnutém vysílacím čase v České televizi mají kandidující subjekty," dodala.

Témata:  Česká televize muslimové RRTV

Aktuálně se děje

1. května 2024 21:22

USA uvalily nové sankce na Rusko a země, které mu pomáhají ve vojenském průmyslu - včetně Slovenska

Jedna z největších ruských leteckých společností Poběda (Pobyeda) se také stala terčem amerických protiruských sankcí.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy