Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek zaútočil na Zemana: Zabíjet ho nechci, ale vyhnat ho musíme. Lidé už se chystají na státní pohřeb prezidenta

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hláška prezidenta Miloše Zemana o zabití kameramana nezůstala bez odezvy. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek uvedl, že sice prezidenta zabít nechce, ale že je třeba jej z Hradu vyhnat. A někteří už se chystají na Zemanův pohřeb.

„Vyžeňte toho kameramana, nebo ho zabiju.“ Právě tato slova Miloš Zeman pronesl na účet kameramana České televize, který jej natáčel na Parlamentním shromážděním Rady Evropy (PSRE) ve Štrasburku.

Jeho slova vyvolala velký zájem a také ostré reakce. Není to totiž poprvé, kdy mluvil o fyzické likvidaci novinářů. Při letošním setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem také prohlásil, že by se novináři měli likvidovat.

Výrok o zabití kameramana neunikl ani šéfovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi. „Zabíjet ho nechci, ale vyhnat ho musíme. Nejpozději v lednu. Už té ostudy bylo dost,“ vzkázal Kalousek prostřednictvím Twitteru.

A není jediný, komu se tato slova nelíbí. „Vyjádření pana prezidenta ČR během návštěvy Rady Evropy je vůči kameramanovi ČT vulgární a od vysokého ústavního činitele nepřijatelné,“ uvedl ke kauze Syndikát novinářů ČR.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček pro EuroZprávy.cz incident popsal ze svého úhlu. Kameraman se podle něj pletl hlavě státu pod nohy ČT podle něj „lačně číhá, zda pan prezident, který má neuropatii, někde při chůzi neklopýtne“.

Kalousek sice Zemana zabít nechce, lidé se ale přesto chystají na „Státní pohřeb Miloše Zemana“. Právě tak se totiž jmenuje událost, která se objevila na facebooku a ke kterého se přihlásilo už několik ser lidí. Akci, které se má konat 12. prosince od 9:00 do 14:00 na Pražském hradě, svolává recesistická skupina TMBK.

„Bude mít Andrej smuteční řeč?“ táže se jeden ze zájemců o událost. „Přijedou zahrát jeho oblíbená děvčata z Pussy riot?“ přisadil si další uživatel. „Poveze rakev Jiří Kajínek?“ zajímá dalšího. Podobných dotazů se na facebooku objevila celá řada. 

Témata:  Miloš Zeman Miroslav Kalousek novináři

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.