reklama

Jde o dva bratry: Davida Lackó (10) a Leonarda Lackó (4), kteří byli soudně odebráni rodičům Anitě Lackó a Bronislavu Slobodovi.

David měl naposledy oblečené žlutooranžové tričko s dlouhým rukávem a vpředu s anglickým nápisem, tmavě modré tepláky. Má střiženou ofinu v půli čela. Leonard měl na sobě naposledy zelené tričko, tmavě modrou mikinu s kapucí značky Adidas, tepláky a na nohou boty s Batmanem. Vlasy má špinavě blond, velké výrazné oči a znatelné kruhy pod očima. 

"Kolegové mají záchyt od svědka z Freyungu, že se to auto s posádkou čtyř osob, z toho byly dvě děti, mohlo pohybovat někde u Freyungu. Je předpoklad, že by se možná přes Německo a Rakousko mohli dostat na Slovensko, protože tam mají kořeny. Aktuálně rozšiřujeme pátrání na Německo, Rakousko a Slovensko, budeme se snažit získat evropský zatýkací rozkaz," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Rodiče chlapce unesli 13. října z dětského centra ve Strakonicích během povolené návštěvy. "Byli během ní pravděpodobně o samotě, rodiče je popadli do náručí, každý jednoho a zmizeli," popsal Matzner teorii, jak rodiče s dětmi zmizeli. Odjeli vozem Chrysler Voyager zelené barvy s poznávací značkou BA477HU.