Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volební stánek ANO v centru Brna znovu napadli vandalové

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Brno - Volební stánek hnutí ANO na náměstí Svobody v Brně třikrát v krátké době napadli vandalové. Poslední případ je ze sobotní noci, kdy stánek dle policie posprejovali tři lidé.

"Případem se zabýváme, tři osoby jsou podezřelé z poškození cizí věci," řekla dnes ČTK jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Dva mladé muže a jednu ženu vypátrala v noci městská policie.

"Své politické názory se údajně rozhodli vyjádřit poškozováním cizího majetku. Strážníci zjistili, že předseda uskupení má na velkoformátových fotografiích zamalované oči černou barvou, kolem hlavy rudé nápisy StB či smrt," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Poprvé někdo stánek poškodil v půli září. Pachatel poškodil obvodové tabule, vnikl dovnitř, vyházel reklamní letáky a informační materiály a odcizil reklamní trička. O minulém víkendu se stánek stal terčem útoku znovu. Strážníci kvůli posprejování zajistili španělskou turistku (21), kterou doprovázeli tři muži. Předali je státní policii.

Témata:  Hnutí ANO Brno vandalství

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy