reklama

Topolánek přiznává, že je zvědavý, jak dopadnou volby. „Jsem napjatý, jaká koalice po volbách vznikne... Koalice lithia (ANO, SPD, KSČM) nebo koalice řepky (ANO, KDU-ČSL, ČSSD)?“ zajímá bývalého premiéra..

Závažné obvinění vznesl přímo na účet šéfa ANO Babiše. „European Anti-Fraud Office - OLAF odeslal na mf závěrečnou zprávu ke cause Čapí hnízdo. Do voleb to kluci určitě nepřeloží, že? Nebo jo?“ rýpnul si Topolánek. 

Právě Evropský úřad pro boj proti podvodům přezkoumává okolnosti poskytnutí padesátimilionové dotace Čapímu hnízdu. OLAF už na konci květnu uvedl, že očekává, že své vyšetřování okolo dotací pro farmu Čapí hnízdo uzavře do konce roku.

Kromě toho Topolánek přiznal, koho by volil za prezidenta. „Miluji Tondu Blaníka. Škoda, že je chlap. Konečně vím, koho budu volit. A koupím si nové boty,“ zaradoval se. „Možná byste mohl zkusit znovu převzít odpovědnost a jako bývalý premiér kandidovat. Nelíbí se mi, že kandidují nepolitici,“ navrhl mu pak jeden z uživatelů.

„Když Vám teď na to řeknu ANO, tak to někteří budou brát jako šíření poplašné zprávy. A i kdybych to udělal, tak za koho, s kým a proti komu?“ vzkázal mu Topolánek.