Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabíjel metanol? Podezřelé úmrtí muže stále není objasněno

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Přerov - Přesná příčina smrti muže (72), který zemřel 28. září na odpočívadle dálnice D1 v katastru Kojetína na Přerovsku, dosud není známa. Případ policie zkoumá kvůli podezření, že na smrti seniora mohl mít podíl pančovaný alkohol.

Muž pocházel ze Sedlešovic na Znojemsku. Přesná příčina úmrtí nebyla dosud stanovena. "Čekáme na komplexní odborná vyjádření k zajištěným tekutinám pocházejícím z domácnosti poškozeného a komplexní toxikologické vyšetření vzorků zajištěných při soudní pitvě," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

"Prozatímním šetřením se nezjistilo, že by existoval zdroj závadové a zdraví škodlivé tekutiny obsahující toxické množství metanolu, které by mohlo ohrozit zdraví dalších osob," dodala.

Pokud by se informace o metanolu potvrdila, šlo by o další úmrtí na látku, která před pěti lety spustila obří aféru. Zemřelo několik desítek lidí, kteří pili alkohol, ve kterém byl místo potravinářského lihu smrtící metanol.

Témata:  krimi úmrtí metylalkohol

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy