Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volby mohou být podle Kalouska přelomové

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bechyně (Táborsko) - Podle předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska mají letošní volby do Poslanecké sněmovny dvě hlavní témata. Kalousek to řekl dnes novinářům v Bechyni na Táborsku, kde odvolil.

"Budeme rozhodovat o tom, zda zůstaneme svobodnými občany, kteří se mohou spoléhat na férový, moderní právní stát. Nebo zda se z nás začnou pomalu stávat zastrašení zaměstnanci jakéhosi holdingu, kteří si nemohou být jisti vůbec ničím, protože ta moc si s nimi bude dělat, co bude chtít," řekl Kalousek.

Stejně důležitá je pro něj otázka zahraniční politiky. Kalousek věří, že se stát bude i v budoucnu orientovat více na západ než na Rusko nebo Čínu. "Česká republika patří do srdce Evropy, a nikoliv do zadku Asie. Pevně doufám, že povolební uspořádání neoslabí naši pozici spolehlivých partnerů v Evropské unii a v Severoatlantické alianci," uvedl Kalousek.

Předseda TOP 09 se rovněž obává nízké volební účasti. V Bechyni proto zjišťoval, jaký je zájem. Podle členů místní volební komise je účast zatím relativně vysoká. "To je potěšující zpráva," řekl Kalousek.

Témata:  volby Miroslav Kalousek volby 2017

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy