Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyhlásil Topolánek svojí novou knihou válku Babišovi?

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Expremiér Mirek Topolánek ve své nové knize "Hlavně se neposrat" prozradil, kdo před sedmi lety stál za pořízením fotografií a videí politiků a lobistů v Toskánsku. Údajně tím tak vyhlásil válku ministru financí Andreji Babišovi.

Analytik Erik Best tvrdí, že je to asi poprvé, co významná osobnost obviňuje Andreje Babiše z toho, že před sedmi lety stál za pořízením fotografií a videí politiků a lobistů, kteří si užívali v Toskánsku.

Bývalý premiér Mirek Topolánek ve své nové knize napsal, že skandál zorganizovali právě Babiš a bývalý zpravodajec Karel Randák. "O Randákově účasti už všichni věděli, protože ho MF Dnes v roce 2009 odhalila jako zdroj 290 fotografií a 40 videí," připomněl Best.

V souvilosti s tím znínil, že Randák veřejně přiznal, že v té době pracoval pro Babiše. "Vždycky ale tvrdil, že hrál v souvislosti se sólokaprem MF Dnes pouze roli prostředníka. Dokonce i Topolánek tehdy prohlásil, že si nemyslí, že Randák skupinu v Toskánsku osobně šmíroval, podotkl Best.

Topolánek se podle něj ve své nové knize rozhodl pro tvrdý útok. "Obvinění navíc převzal dnešní Blesk. Dovolená v Toskánsku, vydavatel knihy (Euromedia), Blesk a Topolánkův současný zaměstnavatel (EPH) mají společného jmenovatele: J&T," dodal.

Témata:  Mirek Topolánek Andrej Babiš Karel Randák

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy