Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SPD se raduje: Výsledky naznačují, že hnutí bude moci plnit program

Radim Fiala, Ideová konference hnutí Úsvit přímé demokracie
Radim Fiala, Ideová konference hnutí Úsvit přímé demokracie
Foto: Marcel Banzl, EuroZprávy.cz

Praha – Ve volebním štábu hnutí Svoboda a přímá demokracie panuje dobrá nálada. Dosavadní výsledky voleb naznačují, že by hnutí Svoboda a přímá demokracie mohlo plnit program. Novinářům to řekl místopředseda hnutí Radim Fiala po sečtení třetiny hlasů.

Podle Fialy zatím žádná oslava nepropukla, protože se ještě výsledek může změnit. „Jsme v očekávání, že uspějeme. Každý posun směrem nahoru je oceněn potleskem," dodal Fiala.

Strana má po sečtení třetiny hlasů asi 12 procent. Pokud by podle něj výsledek zůstal, tak by se splnil cíl hnutí a SPD by měla vlastní poslanecký klub.

„Dosavadní výsledek zatím nějak nepřeceňujeme. Nicméně to již něco ukazuje. Pokud by takto výsledek skončil, tak bychom splnili náš cíl, a to je mít v Poslanecké sněmovně svůj poslanecký klub, to znamená mít alespoň deset poslanců a prosazovat náš volební program," řekl Fiala.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie Radim Fiala (SPD) EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy