Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté, kteří na řidiče v Plzni vytáhli zbraň, jsou šéfové zásahové jednotky. Jeden v minulosti dostal medaili

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Plzeň - Policisté, kteří v září na rušné silnici v Plzni zakročili se zbraní v ruce proti řidiči, jenž na ně blikal, jsou šéf krajské zásahové jednotky a jeho zástupce. Jeden z nich loni dokonce dostal medaili za příkladné plnění pracovních povinností.

Uvedl to dnes s odkazem na informované zdroje z bezpečnostního prostředí server iRozhlas.cz.

V září zastavili dva policisté v civilu v civilním neoznačeném autě vůz řidiče z Karlovarska, který na ně předtím blikal kvůli jejich předchozímu stylu jízdy. Na muže mířil jeden z policistů zbraní a dožadovali se dokladů, údajně ho i udeřili. Také mu velmi vulgárně nadávali. Průkazy ukázali až po opakované žádosti řidiče. Mužův právník zveřejnil video z autokamery a podal trestní oznámení.

"Policistou, který z vozu vystoupil se zbraní v ruce, byl šéf plzeňské zásahovky Josef Němec. Druhým mužem byl pak jeho zástupce, loni medailí oceněný Vladimír Slavotínek," uvedl iRozhlas.

Medaili získal policista od tehdejšího hejtmana Václava Šlajse za plnění úkolů nad rámec výkonu služby. Oba vysocí důstojníci zůstávají ve službě, podle vedení západočeské policie musí celou věc nejdříve vyšetřit GIBS. Není však jasné, zda dál řídí operace zásahové jednotky.

Témata:  Policie ČR Plzeň Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy