Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko už ví, že není jen jeden Okamura. Očistil jsem naše jméno, říká po volbách Hayato Okamura

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Česká televize

Praha – Do Poslanecké sněmovny se ve volbách pokoušeli dostat hned dva Okamurové. Mladšímu Tomiovi se to s hnutím SPD povedlo, starší Hayato,který kandidoval v Praze za KDU-ČSL, ale neuspěl. Přesto se podle něj díky této kandidatuře ukázalo, že v České republice není jen jeden Okamura.

„Mnozí jistě už víte, že jsem se poslancem nestal. Jsem však mile překvapen vaší velkou podporou - více než 5000 získanými preferenčními hlasy v Praze - a moc za ně děkuji!“ ocenil podporu voličů Josef Hayato Okamura prostřednictvím sociálních sítí.

Protože se do Sněmovny nedostal, má v plánu pokračovat ve svém zaměstnání. „Můj úkol je tedy v tuto chvíli jiný, než být poslancem parlamentu. Soustředím se opět na svoji běžnou práci s japonštinou, na tlumočení delegacím a provádění turistů - a u toho zřejmě už zůstanu,“ myslí si lidovec.

Přesto nehodlá úplně ustoupit do pozadí. „Podle svých sil a omezených možností se chci jako prostý občan nadále k veřejnému dění vyjadřovat. Ale i kdybych už k tomu neměl moc příležitostí - alespoň vy, kteří jste mne v těchto měsících poznali, chápete můj základní názor a životní zaměření,“ vzkazuje svým fanouškům.

„Jsem rád, že jsem splnil svoji povinnost vůči své manželce Ludmile a svým dcerám a synům a že jsem očistil naše jméno. V naší zemi se už ví, že není jenom ten jeden Okamura,“ uvádí s odkazem na svého mladšího a slavnějšího bratra Tomia, který se se svým hnutím Svoboda a přímá demokracie dostal do Sněmovny.

„Jsem vděčný Bohu za to, že se kandidáti tří menších demokratických politických stran - lidovců, Starostů a TOP 09 - těsně do Parlamentu dostali. Nyní je důležité, aby jejich politici v nastalé situaci, kdy mají převahu poslanci populistických a extrémistických stran - stáli pevně při sobě a upřímně mezi sebou spolupracovali. Sám očekávám, že křesťanští demokraté se s vnitřním přesvědčením ujmou potřebné role důrazné, věcné a vytrvalé opozice vůči vládě Babišova ANO,“ dodal Okamura.

Témata:  Tomio Okamura KDU-ČSL Svoboda a přímá demokracie Hayato Okamura

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy