Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO nabídne ODS možnost vládní spolupráce. Fiala rázně odmítl

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hnutí ANO nabídne občanským demokratům možnost vládní spolupráce. Novinářům to řekli před dnešním prvním jednání sněmovní frakce ANO předseda hnutí Andrej Babiš i první místopředseda Jaroslav Faltýnek. Zástupci ANO a ODS se setkají večer ve Sněmovně.

"Spolu s ODS máme 103 poslanců, máme podobný program. Zásadní rozdíl je v EET. Ano, my určitě tu nabídku chceme dát ODS," uvedl Babiš. Podle Faltýnka z médií zní, že ODS s ANO spolupracovat nechce. Na setkání se proto představitelé hnutí chtějí zeptat na konkrétní důvody, zda jsou programové nebo osobní, řekl.

Faltýnek podotkl, že zástupci ANO si podrobně prostudovali volební program ODS. "Nacházíme tam poměrně hodně styčných bodů," uvedl. Ohledně elektronické evidence tržeb zdůraznil, že ANO navrhuje některé úlevy pro živnostníky. "S ANO ve vládě nebudeme," zopakoval ale dnes předseda ODS Petr Fiala.

Osobně Faltýnek soudí, že není reálné, aby Babiš nebyl ve vládě. Na základě informací z obvinění v případu dotace pro farmu Čapí hnízdo chtějí představitelé ANO doložit, že údaje, na kterých je policista postavil, jsou "naprosté nesmysly", dodal Faltýnek.

Témata:  Hnutí ANO ODS Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy