Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do vedení Středočeského kraje se vracejí Rathovi pohrobci, varuje Kupka

Martin Kupka /ODS/, místopředseda strany
Martin Kupka /ODS/, místopředseda strany
Foto: ODS

Praha - Ve středních Čechách se rozpadlo původní spojenectví ANO, STAN, ODS a Nezávislých Středočechů, kraj nově povede ANO a ČSSD s podporou komunistů. Místopředseda ODS a odvolaný náměstek pro zdravotnictví Martin Kupka situaci komentoval slovy, že se do kraje vracejí pohrobci bývalého hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD).

Kupka poukázal na to, že v nové krajské vládě jsou bývalý hejtman Miloš Petera nebo Zdeněk Seidl, kteří už zasedali radě kraje za Rathovy éry. "V každém případě to, co zažíváme, jsou praktiky, které přesně odpovídají té době," řekl Kupka v narážce na průběh dnešního zastupitelstva. ODS se dnes nepodařilo prosadit ani přestávku.

"Určitě si nepřipadám jako Rathův pohrobek, já se za ty čtyři roky, co jsem tady byl naposled, nemám za co stydět," reagoval Petera. ČTK také řekl, že odbor životního prostředí, který bude znovu řídit, za Rathovy vlády fungoval dobře.

Odvolanému radnímu pro školství Janu Skopečkovi (ODS) není jasné, jak může nějaká politická strana otočit o 180 stupňů a ze středopravicové koalice se jedním hlasováním dostat do koalice s extrémní levicí.

Zástupci ODS i STAN dnes kritizovali zapojení KSČM do rozhodování o krajských záležitostech. "Ve Středočeském kraji vznikla dnešního dne koalice 3K - korupce, koryta, komunisté," prohlásil Kupka. Dodal, že podle neoficiálních zpráv stojí za rozpadem koalice ve středních Čechách také šéf hnutí ANO Andrej Babiš. "Je to ukázka, jak chce ANO vládnout," dodal. Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) to už ale dříve odmítla.

Témata:  Středočeský kraj Martin Kupka ODS

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy