Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti chtějí od ANO slyšet návrhy změn jednacího řádu

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ve Sněmovně se dnes odpoledne sešli zástupci Pirátů s hnutím ANO. Kromě jiného chtějí jednat o složení Sněmovny a obsazení výborů, od ANO chtějí slyšet i jeho návrhy změn jednacího řádu.

Novinářům to při příchodu na schůzku řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Už dopoledne před jednáním s ODS řekl, že si nedovede představit spolupráci s ANO, ať už v koalici, nebo formou tiché podpory.

"Chceme vysvětlit svoji pozici po volbách, která se odvíjí od naší povolební strategie, a máme programové priority, převážně protikoruční, o kterých se chceme bavit," řekl Bartoš. "A ačkoli to vypadá, že tady skončíme v opozici, tak si myslíme, že ty průsečíky v té oblasti třeba digitalizace a boje proti korupci tam jsou a chceme najít," dodal.

Tématem bude také budoucí složení Sněmovny i obsazování sněmovních výborů, o které mají zájem. "A pak jsme si chtěli z první ruky poslechnout i věci týkající se změny jednacího řádu Sněmovny, protože zatím jsme je měli pouze z médií a nebo zprostředkovaně na předchozích debatách, které proběhly dnes ráno s ODS a v předchozích dnech s hnutím STAN," řekl Bartoš.

Témata:  Česká pirátská strana Hnutí ANO

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy