Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ředitel celníků Kašpar rezignoval. Důvody jsou sporné

Ministerstvo financí
Ministerstvo financí
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Údajně ze zdravotních důvodů se rozhodl odstoupit šéf Generálního ředitelství cel Petr Kašpar. Důvod je ale asi úplně jiný - včerejší okamžité odstoupení z funkce nejspíš souvisí se zásahem protimafiánského útvaru minulý týden. Při rozsáhlém zátahu Útvaru pro boj s organizovaným zločinem (ÚOOZ) se policistům podařilo zadržet i jednoho z Kašparových podřízených - vynášel citlivé informace.

Rezignaci dnes přijal ministr financí Andrej Babiš (ANO). Celníky povede Kašpar ještě do konce června, nový ředitel se bude hledat v tendru. "Na uvolněné místo bude v souladu se služebním zákonem neprodleně vypsáno výběrové řízení," potvrdil Jakub Vintrlík z oddělení komunikace ministerstva financí.

Kašpar pracuje v celní správě už od roku 1988. V minulosti působil například jako první zástupce generálního ředitele nebo ředitel Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

Do čela ředitelství cel se dostal teprve před zhruba dvěma roky. Server iDnes.cz dnes uvedl, že podle zdrojů blízkých Generálnímu ředitelství cel může stát za odchodem Kašpara i pomalá příprava celníků na nové kompetence spojené s elektronickou evidencí tržeb.

Témata:  Ministerstvo financí České republiky celníci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy