Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti zvýší platy koordinátorům, přispějí na analýzy pro poslance

Mikuláš Ferjenčík mluví a nemračí se u toho!
Mikuláš Ferjenčík mluví a nemračí se u toho!
Foto: Pirátská strana

Praha - Piráti navýší úvazky a platy krajským koordinátorům. Strana chce také dávat peníze svým poslancům na analýzy, současné náhrady na asistenty a analýzy nejsou podle výboru v případě nutné rady například od ústavního právníka dostatečné.

Do strany, která má zhruba 500 členů, se nyní hlásí víc než dvojnásobek současných straníků. Strana nevyhlásila stop stav na přibírání nováčků, vyzvala ale krajské organizace k obezřetnosti. Piráti by měli dostat za výsledky voleb na příspěvcích od státu do roku 2021 skoro 174 milionů korun.

"My se především snažíme, abychom se jako strana opírali o lidi a příznivce. Chceme vytvořit zázemí poslancům, aby mohli pracovat efektivněji," řekl novinářům pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík po jednání republikového výboru.

Kraje budou z příspěvků na mandát poslancům posílat peníze, aby si mohli zaplatit analýzy, pokud jde o tvorbu zákonů nebo před hlasováním o nich. "Rozhodně to nebude tak, že bychom si vzali 170 milionů a 90 milionů si nechali na další volby za čtyři roky. Chceme vybudovat organizaci a stranu, která bude mít několik tisíc členů," dodal poslanec.

Republikový výbor také jednal o tom, že členové strany budou mít nárok na část stranických peněz, aby mohli podpořit své konkrétní projekty. " V rámci strany jsou to věci typu, že ve své čtvrti vydají volební noviny a rozdají je do všech stránek nebo že uspořádají dětský den, že přispějeme na úklidovou akci," vysvětlil.

Témata:  Česká pirátská strana Mikuláš Ferjenčík EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy