reklama

Čekací doba v pneuservisech se protáhla na pět až deset pracovních dní. Vyplývá to z informací firem oslovených ČTK.

Podle Vojtěcha Schwangmaiera z e-shopu Pneumatiky.cz je letošní říjen specifický teplým počasím a například v porovnání s loňským rokem je vrchol sezony posunut o sedm až deset dní směrem k listopadu. To se odráží na chování zákazníků, kdy se již tak vyhrocená poptávka kumuluje do extrémně krátkého časového úseku.

Za poslední dva týdny se zájem o zimní pneumatiky u obchodníků zvýšil o víc než polovinu a s tím roste i poptávka po přezouvání. Kolem 85 procent motoristů chce přezout do 48 hodin a kvůli tomu obvolají třeba i pět pneuservisů ve svém okolí. Ve větších městech přitom čekací doby narostly až na deset pracovních dní. "Nejvytíženější časy jsou mezi 07:00 a 08:00 a pak mezi 16:00 a 17:00. Tyto termíny jsou nyní zamluvené třeba až na 14 dní dopředu," dodal Schwangmaier.

V síti servisů Auto Kelly se průměrná doba čekání pohybuje kolem pěti až šesti dní. Podle marketingového ředitele Michala Knora musí ale řidiči počítat s tím, že změna počasí vytíženost pneuservisů významně ovlivní a bude mít dopad i na čekací dobu.