Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V panelovém domě v Hradci Králové vybuchl plyn

Zemní plyn
Zemní plyn
Foto: Pixmac

Hradec Králové - V panelovém domě na Smetanově nábřeží v Hradci Králové dnes kolem 13:45 vybuchl plyn. Výbuch byl tak silný, že vyrazil skla oken, poškodil příčku v bytě a také auta zaparkovaná na ulici.

Nikdo neutrpěl vážná zranění, ženu a dítě z postiženého bytu převezla záchranná služba k preventivnímu vyšetření. ČTK to řekla mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková. Podle hasičů výbuch způsobil škodu přibližně milion korun.

"V jednom z bytů panelového domu došlo k výbuchu plynu. Výbuch poškodil částečně dům i vnitřní vybavení bytu. Policie prostor uzavřela a evakuovala přes 20 lidí. Dvě osoby, které byly v době výbuchu v bytě, skončily na preventivním ošetření v nemocnici. Nikdo neutrpěl vážná poranění," uvedla Burýšková.

Na místo výbuchu se dostavil statik, který později odpoledne konstatoval, že nosné konstrukce objektu nejsou poškozené. Obyvatelé bytů ve vyšších podlažích domu se tak mohli vrátit zpět do svých bytů, uvedli hasiči.

Plyn explodoval v prvním nadzemním podlaží. "V době výbuchu se v bytě zdržovaly dvě osoby, konkrétně žena a její dítě. Obě skončily v péči zdravotnické záchranné služby, zdravotníci je na místě ošetřili a posléze převezli do zdravotnického zařízení," uvedl mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Témata:  výbuch výbuch plynu Hradec Králové zemní plyn

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy