Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hejtman, nebo poslanec? Nově zvolení politici ANO nemůžou mít dvě funkce

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hnutí ANO dnes vyzvalo své hejtmany, kteří se stali zároveň poslanci, aby si vybrali, kterou z funkcí budou zastávat. Nová vláda získává konrkténější obrysy.

Výzva k tomu, aby se vzdali jedné funkce, míří na hejtmany Moravskoslezského, Karlovarského a Olomouckého kraje Ivo Vondráka, Jany Vildumetzové a Ladislava Oklešťka.

ČTK to po dnešním jednání širšího vedení ANO řekl předseda hnutí Andrej Babiš. Zároveň uvedl, že má víceméně jasno o obsazení sedmi až osmi křesel v menšinové vládě, kterou skládá.

Babiš uvedl, že hledá odborníky mimo jiné na ministerstvo školství, průmyslu a obchodu a kultury. "Na obranu máme vícero možných tipů. Vedeme nějaké konzultace," řekl. Ministrem obrany už podle některých informací nemá být Martin Stropnický (ANO), jenž by mohl zamířit do čela ministerstva zahraničních věcí.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš hejtmani

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy