Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS se marně pokusila odvolat Matěje Stropnického z dopravního výboru

Matěj Stropnický /SZ/
Matěj Stropnický /SZ/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - ODS se dnes na jednání pražských zastupitelů pokusila odvolat z funkce předsedy magistrátního výboru pro dopravu Matěje Stropnického (SZ/Trojkoalice).

Stropnický se stal po volbách v roce 2014 náměstkem primátorky a na starosti měl mimo jiné tvorbu nového Metropolitního plánu. Z rady byl nakonec odvolán a stal se placeným předsedou dopravního výboru.

Jako důvod uvedla špatné vedení výboru. ODS nezískala pro svůj návrh dostatečnou podporu zastupitelů, kteří návrh na program jednání nakonec nezařadili. V Praze vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN).

"Matěj Stropnický dlouhodobě dopravní výbor nevede. Před jednáním zastupitelstva jednání výboru bez náhrady zrušil, nové svolal na termín těsně po jednání zastupitelstva. Jeho dlouhodobé konání je přímo proti zájmu Pražanů. Stejně jako zničil metropolitní plán, torpéduje dopravu v Praze. Proto jsme navrhli jeho odvolání," řekl předseda pražské ODS a zastupitel Filip Humplík.

Témata:  Praha magistráty Praha Matěj Stropnický

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy