Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děti psa nenapadly a nepolily žravinou. Jak se to stalo doopravdy?

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Blansko - Před necelým měsícem veřejnost pobouřil případ, kdy tři děti měly polít psa žíravinou. Vyšetřování nakonec ukázalo, že se celá věc seběhla jinak.

Pes zranění utrpěl 24. dubna. Majitelka psa na policii uvedla, že tři chlapci chtěli psa, kterého venčila její kamarádka, pohladit, místo toho ho ale postříkali žíravinou a udeřili klackem do hlavy. Psovi tak zlomili nadočnicový oblouk a poranili oko. Policisté po chlapcích začali pátrat, ale marně. Nepomohly ani bezpečnostní kamery.

"V jednotlivých výpovědích se začaly objevovat rozpory, které kriminalisty utvrzovaly, že napadení psa se nemuselo odehrát tak, jak vylíčila jeho majitelka," uvedl vedoucí blanenské policie Zdeněk Grénar.

Policie nakonec zjistila, že za zraněním psa stojí majitelčina kamarádka, která se ráno zmíněného dne o zvíře starala. Při uklízení na něj nechtěně převrhla kbelík s čisticím přípravkem a zranila ho.

Grénar nechtěl spekulovat o tom, zda a jaký postih hrozí ženě, která si příběh o napadení vymyslela.

Témata:  týrání zvířat psi život

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy