Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček se pustil do ČT: není nestranná, veřejně podporuje jednoho prezidentského kandidáta

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Mluvčí prezidenta republiky Miloše Zemana Jiří Ovčáček tvrdě kritizuje Českou televizi, kterou označuje jako „ČST“, tedy zkratkou pro Československou televizi. Podle něj toto veřejnoprávní médium veřejně straní jednomu prezidentskému kandidátovi.

„Je dobře, že si ČST Praha přestala hrát na nestrannou, a přihlásila se, stejně jako Miroslav Kalousek, k podpoře Jiřího Drahoše. Pro voliče přehledné,“ kritizoval údajnou podjatost České televize Ovčáček. „ČST Praha a Miroslav Kalousek. Dvě jistoty Jiřího Drahoše,“ rýpnul si na sociálních sítích.

Nelíbí se mu také témata reportáží některých investigativních pořadů. „Zeman Babiš Zeman Babiš Zeman Babiš Zeman Babiš Zeman Babiš Zeman Babiš. Víte, co to je? Scénář pořadu ČST Praha 168 hodin na celý rok,“ nebral si servítky hradní mluvčí.

O Zemanovi přitom podle něj reportéři často nemluví v pozitivním slova smyslu. „Jakákoliv negativní reportáž o panu prezidentovi, kterou počínaje dneškem odvysílá ČST Praha, bude kampaní ve prospěch Jiřího Drahoše,“ tvrdí mluvčí.

V neděli také kritizoval diskuzní pořad Otázky Václava Moravce. „Dnešní OVM: Štěpení společnosti. Povstání bezmocných? Zrada intelektuálů? Filozof Jan Sokol, rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek a bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš,“ poukázal na to, že právě Drahoš opět dostává v ČT prostor.

Témata:  Jiří Ovčáček Jiří Drahoš Česká televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy