Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Případ Nečesaný: Zraněná kadeřnice krátce po činu obviněného poznala, on to odmítl

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Krajský soud v Hradci Králové dnes při projednávání kauzy Lukáše Nečesaného přehrál videozáznam z výslechu napadené kadeřnice, který policie pořídila pět dní po činu. Žena prý útočníka poznala, ten to obratem odmítl.

Ženu, kterou napadl pachatel 21. února 2013 v kadeřnictví, kamera snímala na lůžku ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Výslechu byla přítomna soudkyně, ošetřující lékařka a státní zástupce a vedl ho vrchní komisař krajské policie Milan Jušta.

"Stál (pachatel) na chodbě a z ničeho nic mi začal bušit do hlavy klackem," řekla poškozená a rukama ukázala rozměr klacku, asi o velikosti 30 centimetrů. "Mohlo být asi pět hodin," uvedla.

Na otázku, kdo byl poslední zákazník, odpověděla, že žena s dítětem. "Pak přišel ten, co mě napadl. Byl vysoký asi 160 až 170 cm, hubený, měl tmavé vlasy, brýle neměl. Mohlo mu být 16 nebo 17 let. Poznala bych ho," uvedla.

Na videozáznamu je zachycena i rekognice, při které policista předložil zraněné ženě fotografie několika mužů. Na každé straně byly dvě fotografie. Podle přítomných v nemocničním pokoji v prvním albu označila Nečesaného za pachatele, ale ve druhém, v němž byly stejné snímky v jiném pořadí, nikoli.

Svědectví kadeřnice je klíčové, protože na místě činu žádný svědek nebyl. U hradeckého krajského soudu opakovaně veřejně označila za pachatele Nečesaného. Obhajoba její výpovědi zpochybnila s odkazem na ztrátu paměti. Lukáš Nečesaný dnes znovu vinu odmítl a okomentoval záznam. "Podle mého názoru mě paní poškozená neoznačila. Na otázku, jestli jsem to já, odpověděla, že to nejsem já. Potvrzuje to mojí nevinu, na které trvám," řekl Nečesaný.

Témata:  Lukáš Nečesaný pokus o vraždu soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy