Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza Nečesaný: Syn kadeřnice odmítl, že by svou matku mohl napadnout sám

soudy
soudy
Foto: Pixmac

Hradec Králové - U soudu v kauze Lukáše Nečesaného dnes vypovídal i syn napadené kadeřnice. V době zločinu byl ve finančních problémech a při přepadení se ztratily z kadeřnictví peníze. Odmítl však, že by on svou matku napadl.

"Šel jsem na šipky, u automatu na peníze jsem začal potřebovat na záchod, takže jsem šel tam (do kadeřnictví). Měl jsem klíče, odemkl jsem vchodové dveře, bylo zhasnuto. Šel jsem do čekárny, další dveře otevřít nešly, byla tam nějaká překážka. Rozsvítil jsem a uvnitř uviděl ležet na boku hlavou ke dveřím v kaluži krve maminku. Byl jsem v šoku. Začal jsem na ni mluvit, abych zjistil, jestli žije," řekl svědek, který přiznal, že v té době měl finanční problémy.

Na přímý dotaz soudu svědek odpověděl: "Maminku jsem určitě nenapadl". Své tvrzení podpořil tím, že matka si prý přála jeho návštěvy v nemocnici, kde po útoku ležela.

Obhajoba Nečesaného, který je obžalován z pokusu vraždy, věrohodnost svědka zpochybnila. "Obhajoba od počátku napadá, že nebyly prověřovány ze strany policie všechny verze vyšetřování. Nebudu se vyjadřovat k tomu, kdo byl pachatelem, to by byla čirá spekulace," řekl novinářům jeden z advokátů Oldřich Chudoba.

Výslechem soudního znalce z oboru kriminalistky Martina Koubka krajský soud reagoval na námitky Nejvyššího soudu, který má pochybnosti například o zajištění důkazů na místě činu. Z odůvodnění NS, který odsuzující rozsudek zrušil a spis vrátil do Hradce, je patrná i kritika policejní práce při prvním ohledání místa činu.

Podle obhajoby například sběr pachových stop po šesti dnech trpěl závažnými nedostatky. Znalec ale připustil, že sejmutí stop v kadeřnictví po více dnech nemusel být problém. Obhajoba kritizuje i to, že policisté prý nejprve zajistili oblečení obžalovaného a teprve po několik dnech od spáchání činu sejmuli pachové stopy. "Zarazilo mě, že policisté si ode mne věci brali, aniž by měli nějaké rukavice," uvedl Nečesaný.

Témata:  Lukáš Nečesaný pokus o vraždu soudy

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy