Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední rozloučení s Karlem Štědrým bude 15. listopadu ve Strašnicích

Karel Štědrý s manželkou Evou
Karel Štědrý s manželkou Evou
Foto: Café 80’s

Praha - Poslední rozloučení s Karlem Štědrým bude ve středu 15. listopadu od 11:00 ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. Zpěvák a herec zemřel 7. listopadu ve věku osmdesáti let.

Štědrý v roce 1959 spoluzakládal divadlo Semafor, kde byl ve stálém angažmá do roku 1962. Poté se na nějakou dobu stalo jeho domovskou scénou divadlo Rokoko. Na počátku 70. let vystřídal několik tanečních orchestrů, koncem 70. let zakotvil jako zpěvák a konferenciér orchestru Karla Vlacha.

Mimo jiné má na kontě slavný duet s Waldemarem Matuškou Mám malý stan, známé jsou i jeho písně Písmena nebo Magdaléna.

Štědrý se uplatnil i jako moderátor v rozhlase a televizi. V pořadu Melodie stříbrného plátna spojil hudební um s celoživotní vášní pro film, uváděl pořad Vysílá Studio A a účinkoval například v Kabaretu u dobré pohody.

Podle hudebního publicisty Miloše Skalky bude na Karla Štědrého určitě každý vzpomínat jen v dobrém. "Byl to charismatický zpěvák, člověk, který nikdy nezkazil žádnou legraci. Byl to i sportovec, dlouho se aktivně věnoval tenisu. Byl samoukem, když vystudoval na železničního inženýra, ale jeho kariéra byla od počátku křtěná divadlem Semafor. Dostal semaforské geny, měl štěstí na písničky a byl i zapáleným sběratelem starých filmů," řekl Skalka ČTK.

Témata:  Karel Štědrý kultura Praha

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy