Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO od Pirátů žádá jasnější vyjádření podpory pro šéfa Sněmovny

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - ANO chce od Pirátů jasnější postoj k podpoře kandidáta hnutí na předsedu Sněmovny Radka Vondráčka. Zástupci ANO a Pirátů budou dnes jednat také o programu. Piráti došli s rozepsanými dvaceti prioritami, které chtějí porovnat s programovými návrhy vítěze sněmovních voleb.

Místopředseda ANO Petr Vokřál před dnešní schůzkou se zástupci Pirátů uvedl, že od dřívější jasné podpory v posledních dnech Piráti podle výroků v médiích ustupují. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše rozhodne víkendové jednání sněmovního klubu. Připustil, že názor strany se mění, a to zejména potom, co na středeční kulatý stůl bez ANO organizovaný Piráty se nedostavily KSČM a SPD.

"ANO má jistě deklarovanou podporu SPD a KSČM. Předneseme to na klubu, včerejší schůzka něco naznačila a uvidíme, budeme o tom jednat," uvedl Bartoš. Spojenectví hnutí ANO s SPD a komunisty se mu nelíbí a Piráti by se k němu neměli přidávat. Ve středu Piráti informovali Vondráčkova protikandidáta předsedu občanských demokratů Petra Fialu, že žádost ODS o jeho podporu zváží.

Na zhruba hodinové schůzce nabídne dnes ANO podle místopředsedy Jaroslava Faltýnka Pirátům předsednictví dvou sněmovních výborů. Chce také slyšet, jak si strany představují rozdělení komisí na dohled nad bezpečnostními složkami.

Témata:  Hnutí ANO Česká pirátská strana Jaroslav Faltýnek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy