Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze byl surově napaden Afričan, agresoři šli potom na fotbal

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté zadrželi v Praze skupinu fanoušků fotbalové Sigmy Olomouc. Jsou podezřelí z útoku na muže (36) původem ze západní Afriky. Napadený černoch, který v ČR žije deset let, musel být ošetřen v nemocnici.

Fanoušci přistoupili na I. P. Pavlova do tramvaje, ve které muž seděl. Nejprve ho prý uráželi slovně, házeli po něm citrony a poté ho napadli pěstmi, strhli ho ze sedačky a kopali do něj. Vystoupili u stadionu fotbalových Bohemians.

Napadený muž si stěžuje na to, že mu v tramvaji nikdo nepomohl, po incidentu musel použít tlačítko nouzového zastavení a požádat řidičku tramvaje, aby zavolala záchranáře a policisty.

Policisté ho po ošetření v nemocnici převezli na místní oddělení, kde mu ukázali záznamy fanoušků z tribuny ze zápasu, který se právě konal. "Asi sedm jsem jich poznal a policisté je zadrželi ještě v průběhu zápasu," řekl muž.

"Všichni zadržení muži skončili na policejním oddělení a kriminalisté na případu nyní pracují pro podezření ze spáchání trestných činů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, výtržnictví a ublížení na zdraví," řekl serveru Aktuálně.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Témata:  krimi napadení rasismus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.