Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ten člověk je svině, tohle se prostě nedělá, řekl Zeman o Bartíkovi

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman bud po brněnském politikovi Svatopluku Bartíkovi požadovat omluvu a pět milionů korun. Bartík před několika dny na facebooku napsal, že hlava státu trpí rakovinou a že má před sebou jen několik měsíců života.

Volební kampaň je podle prezidenta stále špinavější. Bartíkova slova mohou podle Zemana přesvědčit „slabší povahy" k tomu, aby ho nevolili. „Ten člověk je svině, tohle se prostě nedělá," řekl prezident.

Pětimilionová částka prý vychází ze sumy, kterou v minulosti vysoudil tehdejší prezident Václav Havel s manželkou Dagmar ve sporu na ochranu osobnosti kvůli billboardům, na kterých byl pod nápisem Václavka a Dášenka zobrazen foxteriér olizující zelenou bustu prezidenta Havla.

Peníze případně půjdou do prezidentova volebního fondu. Zeman to dnes řekl v televizi Barrandov. Co ve fondu zbude, půjde pak podle Zemana na dobročinné účely.

Bartík dnes tvrzení o špatném Zemanově zdraví stáhl ze svého facebookového profilu. Počátkem týdne tam napsal, že Zeman má rakovinu a zbývá mu několik měsíců života. Hrad i Zemanův lékař to odmítli, na Bartíka je vedle žaloby podané také trestní oznámení. Bartík dál trvá na tom, že veřejnost má znát zdravotní stav nejvyššího ústavního činitele.

Zeman v poslední době při řadě svých veřejných vystoupení působil dojmem, že má zdravotní problémy. Často působil unaveně, výrazně také zhubl.

Témata:  Miloš Zeman

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy