Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napadení v tramvaji: Agresoři drsně útočili na cestující

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Tramvaje v Ostravě na lince číslo 2 se staly místem nejméně dvou útoků na cestující. Policie po pachatelích pátrá a žádá svědky, aby se přihlásili na kterékoliv služebně nebo na lince 158.

První incident na lince číslo 2 se stal 2. dubna 2016 v 17:20 na ulici Ruská v Ostravě - Vítkovicích. "Podezřelý během jízdy v tramvaji č. 2 po předchozí slovní rozepři napadl poškozeného údery teleskopickým obuškem," řekl komisař Richard Palát.

Napadený měl vážná zranění. Útok se měl odehrát v přední části vozu mezi zastávkami ČEZ Aréna a Ředitelství Vítkovic. Útočník cestoval se ženou ve věku asi 20 let.

Druhý útok se stal 27. dubna 2016 kolem 21:10 opět v tramvaji linky číslo 2. Agresor zde napadl muže (21). "Útočník poškozenému údery a kopy způsobil újmu na zdraví. Policejním šetřením bylo zjištěno, že pachatel ve věku 27 - 30 let byl vysoký asi 176 cm, štíhlé sportovní postavy, krátkých černých vlasů, oblečen byl do černých sportovních kalhot a černé bundy," řekl dále Palát.

Po útoku pachatel dále pokračoval v jízdě tramvají v zadní části vozu minimálně do zastávky Mírové náměstí v Ostravě - Vítkovicích. Pak vystoupil na neznámé zastávce.

Policie žádá veřejnost o spolupráci při pátrání a žádá svědky obou incidentů, aby se přihlásili na kterékoliv služebně Policie České republiky nebo na bezplatné lince 158.

Témata:  Ostrava Policie ČR tramvaje

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy