Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišova vláda dostane podporu komunistů, Filip chce být opět místopředsedou Sněmovny

Vojtěch Filip /KSČM/, předseda strany
Vojtěch Filip /KSČM/, předseda strany
Foto: KSČM

Praha - ANO a komunisti se dnes dohodli. Představitelé KSČM znovu potvrdili podporu pro kandidáta hnutí ANO Radka Vondráčka do funkce předsedy Sněmovny. Hnutí ANO zase podpoří šéfa KSČM Vojtěcha Filipa ve volbě místopředsedy dolní komory.

Komunisté by měli dostat také předsednické křeslo v rozpočtovém výboru. Po dnešním jednání představitelů obou uskupení to řekli předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek a Filip.

KSČM by také chtěla vést sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Trvá na tom, aby předsednické pozice v těchto kontrolních komisích připadly opozici. "Hnutí ANO to akceptovalo," řekl Filip.

Po ustavující schůzi Sněmovny, která se uskuteční příští týden, chtějí dát komunisté představitelům ANO zpřesněné požadavky k programovému prohlášení menšinové vlády, kterou sestavuje předseda vítězného ANO Andrej Babiš. "KSČM nemá žádný zájem vstupovat do vlády s hnutím ANO," zopakoval Filip. Komunisté ale za jistých okolností nevylučují toleranci kabinetu.

Témata:  Vojtěch Filip Jaroslav Faltýnek KSČM

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy