reklama

Zentropa informovala, že k internímu vyšetřování přistoupila poté, co "byla (proti Jensenovi) vznesena vážná obvinění". Bývalý výkonný ředitel produkční společnosti proslul jako provokatér - před fotografy na filmovém festivalu v Cannes například pózoval nahý. Z vedení Zentropy odstoupil minulý rok, ale zůstal jejím zaměstnancem.

Vystoupilo proti němu devět žen, které již ve společnosti nepracují. V listu Politiken uvedly, že Jensen je plácal přes pozadí, ženy v práci osahával a vyluzoval sexuální zvuky, když telefonovaly. Prý také nutil stážisty, aby odebírali teplotu prasatům na jeho soukromé farmě.

Zentropa se obrátila na dánský úřad pro pracovním prostředí, aby poměry ve společnosti "odborně posoudil". Výsledek interního vyšetřování se očekává 20. listopadu.

Peter Aalbaek Jensen deníku Politiken řekl, že si na některé z incidentů nevzpomíná, ale že k nim "asi došlo". Uvedl dále, že o "ponižování a podřizování si druhých nijak nestojí", ale "chce pokoušet meze přípustného až na pomyslnou hranici".