Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kamion srazil na přechodě seniorku, policie hledá svědky

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Lipůvka - Na Blanensku srazil kamion na přechodu pro chodce seniorku, musela být s těžkými zraněními letecky transportována do nemocnice. Policie hledá svědky nehody.

Nehoda se stala minulý pátek kolem deváté hodiny ranní, kdy řidič (42) dal na přechodu nejdříve přednost procházejícímu chodci, ale pak se rozjel a přehlédl ženu (79). Vozem ji srazil a vláčel ji za sebou několik metrů. Zastavil až na troubení protijedoucího nákladního vozu.

Právě svědectví řidiče protijedoucího vozu by mohlo pomoci v určení míry zavinění. "Mělo by jít o červený nákladní automobil DAF s bílou nástavbou," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Informace mohou svědci nehody volat na tísňovou linku Policie ČR 158, případně přímo blanenským dopravním policistům na linku 974 631 262.

Témata:  dopravní nehody nehody kamiónů Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy